Bursa’da sokağa tek motorlu uçak düştü: Pilot ve öğrencisi hayatını yitirdi

ahmetbeyler

Active member
Bursa’da tek motorlu eğitim uçağı, Osmangazi İlçesi’ne bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde meskenlerin ortasına düştü.

Kazada, pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıyeten Otkum’un farklı vakit içinderda kullandığı uçak kullanma görsellerini de toplumsal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa‘nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

Acı haberi vali duyurmuştu

Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş kaza yerinde açıklama yaptı. Vali Canbolat, “2 mesken ve araçlar ziyan gördü. 2 pilot ömrünü kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Yalnızca pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Yalnızca 2 konut ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ‘ultralight’ tipi bir uçak. Mahallede yaralanan yahut ömrünü kaybeden yok. Patlamayla birlikte araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir vakit içerisinde ayrıntılar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.