Bursa’da ‘harem selamlık’ oturma sistemi talep eden gerici müdürün ardında kim var?

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
Eğitim-İş Bursa Şube Lideri Yeliz Toy, kız ve erkek öğrencilerin başka farklı oturtulması talimatı verdiği için vazifesinden uzaklaştırılan Haydar Akın’ın devrin Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Atilla Gülsar tarafınca adapsız nazaranv değişikliğiyle vazifeye getirildiğini söylemiş oldu. Toy, 2013 yılında adapsız yer değiştirme hakkında bilgi talep etmek için Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğüne başvurduklarını lakin cevap alamadıklarını kaydetti.

‘TORPİLCİ MÜDÜR’

Eğitim-İş Bursa Şubesi’nin, o periyot yaptığı açıklamada “Atilla Gülsar uyguladığı yer değiştirme süreciyle skandala daha imza atmıştır. Yaptığımız araştırma kararında torpilli sürgünlerin yapıldığı kararında ulaşınca mevzuyu resmileştirmek için 16 Ağustos 2013 tarihinde Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat yaparak, bilgi edinme kanunu kapsamında, vilayetimizde 2012 ve 2013 senelerında soruşturma kararı vazife yeri değiştirilen yöneticilerle ilgili bilgi istemiştik. Fakat Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü bu ayrıntıların bireylerin özel ayrıntıları olduğunu münasebet göstererek müracaatımızı reddetmiştir” denildi.

ÖDÜL ÜZERE SÜRGÜN

Açıklamada, Haydar Akın’ın köy okulundan sürgün mazeretiyle alınıp daha yüksek puanla müdür olunan Mithatpaşa Ortaokulu’na alındığı söylenerek, “Osmangazi’ye bağlı Dürdane Köyü okul müdürü, uydurma bir soruşturma kararı, kentimizin en merkezi yeri olan Mithatpaşa Ortaokulu’na sürgün edilmiştir. Yapılan bu sürece sürgün demek akla ve mantığa karşıttır. Bu uygulamanın ismi sürgün değil, net olarak ödüllendirmedir. Üstelik imtihan kararına dayalı müdür atamasından hayli kısa bir süre evvel, okul müdürü adayları tarafınca en epey tercih edilecek okullardan birisi olan Mithatpaşa Ortaokulu’na göstermelik soruşturmayla yönetici atanarak okulun tercihlere kapatılması da torpilli sürgünün bir başka öne sürülen nedenidir” denilmişti.

FETÖ’NÜN EĞİTİM İMAMI MI?

Periyodun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın, nazaranv müddetinde periyotta FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu ortaya çıktı. Gülsar hakkında ‘silahlı terör örgütü kurma yahut yönetme’, ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘örgüte finansman sağlamak’ cürümlerinden 35 yıl mahpus cezası istemiyle dava açılmış. Yeliz Toy, bir süre cezaevinde yatan Gülsar’ın 2017 yılında sıhhat sorunları niçiniyle tahliye olduğunu deklare etti. Gülsar’ın yargılamasının ise sürdüğünü belirtti.

‘KUMPAS ARAYANLAR ORAYA NASIL GELDİĞİNE BAKSIN’

“Mithatpaşa Ortaokulu’nda kumpas arayanların eforunun sonuçsuz kalacağını belirten Yeliz Toy, “Haydar Akın düzmece bir soruşturmayla Bursa’nın en düzgün okullarından birine ‘sürgün’ edilmiştir. Son çıkışıyla toplumu bir anda karşı karşıya getiren Haydar Akın’ın bu atılımının ardında hangi karanlık güçler vardır? Yoksa uyuyan hücreler uyanmaya mı başlamıştır? Haydar Akın’ı bu okula düzmece bir yolla sürgün eden devrin Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Atilla Gülsar FETÖ soruşturması ile tutuklanmış ve ihraç edilmiştir. Kumpas arayanlar bu bilgileri güzel irdelemelidir” sözlerini kullandı.