Borç tavanıyla ilgili anlaşmazlık çözülemezse, her iki taraf da suçludur.

Anje

Global Mod
Global Mod
Biden standardı mı? Veya Amerika’daki Cumhuriyetçi temerrüde mi?

Müzakereciler, federal borç tavanı açmazını çözmek için müzakerelere devam ederken bile, her iki tarafın üyeleri, işler ters giderse ekonomik serpinti için suçlamadan kaçınmak için kendilerini konumlandırıyorlar. Demokratlar, hükümet harcamalarını kısmaya kararlı “aşırı MAGA” muhafazakarlarını yatıştırmak için borç tavanını rehin tuttukları için Cumhuriyetçileri azarlıyorlar. Cumhuriyetçiler, Demokratları müzakereleri başlatmak için çok uzun süre beklemekle ve GOP’un taleplerini ciddiye almamakla suçluyorlar.

Ancak derinlerde – ve bazı durumlarda o kadar da derin olmayan – her iki tarafın yetkilileri, eğer bir anlaşmaya varamazlarsa, hükümet temerrüde düşerse ve Amerikalılar paralarını, işlerini ve mali refahlarına olan güvenlerini kaybederlerse, hepsinin ödeyeceklerini biliyorlar. yukarı.

Güney Karolina Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, “Ekonomi kötü durumdayken insanlara bunun benim hatam olmadığını, onların suçu olduğunu söyleyen bir politikacı olmaktan nefret ediyorum” dedi. “Evet, bu işe yaramaz. Hepimizi dışarı atacaklar.”

Anketler Bay Graham’ın görüşünün doğru olduğunu gösterdi. Bu ayın başlarında yayınlanan bir Washington Post ve ABC News anketi, kamuoyunun suçu kimin üstleneceği konusunda bölünmüş olduğunu ve bağımsızların önemli bir bölümünün suçu her iki tarafın da paylaşması gerektiğine inandığını gösteriyor.

Capitol Hill’deki bazıları, Kongre ve Beyaz Saray’ın durumu, yetkilileri tamamen önlenebilir bir krize sokacak ve milyonlarca Amerikalı’nın hem ekonomiyi hem de emeklilik hesaplarını sarsacak kadar mahvetmeyi başarması halinde siyasi tepkinin haklı olacağını söylüyor.

Batı Virginia Demokratı Senatör Joe Manchin III, “Ülkemize, ekonomimize ve dünyadaki duruşumuza bu kadar büyük zararı önleyebilen birinin buna izin vermesini anlayamıyorum” dedi. taraf müzakerelere erken başlayacak. “Kesinlikle ayıplanacaktı. Herkes dövülmeli.”

Ancak bu olası yansımalar henüz müzakerecileri bir anlaşmaya varmaya ve ekonomik bir rahatlamanın yolunu açmaya motive etmedi. Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi görüşmelerinden sorumlu olan Louisiana Temsilcisi Garret Graves, Cuma günü Capitol’de hükümet yetkilileriyle yaptığı müzakere oturumunu “mantıksız” olmakla suçlayarak aniden çekildi ve müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasına neden oldu. Aniden, sözcü Kevin McCarthy’nin Perşembe günü gördüğü hızlı bir anlaşmaya giden yol bir kez daha engellerle doldu. O akşam görüşmeler yeniden başladı.

Bütçe müzakerelerindeki bu tür iniş ve çıkışlar oldukça normaldir ve hem performansa dayalı hem de anlamlı olabilir. Her iki taraf da kendi güçlerine direneceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını göstermek için çok çalışmak zorunda kalacak. Ancak müzakere masasındaki çeşitli konularda Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin pozisyonlarında gerçek farklılıklar var. ABD’nin temerrüde düşmeyeceğine ve önümüzdeki günlerde temerrüde düşmeyeceğine dair düzenli üst düzey güvencelere rağmen, olumlu bir sonuç kesin değil.

Ancak bu olursa, yasa koyucular ve yöneticiler bunu yapmadıklarını bilmenizi isterler.

Bir Batı Virginia Cumhuriyetçisi olan Senatör Shelley Moore Capito, bu hafta hem şahsen hem de bir basın açıklamasında, “Burada bir Biden temerrüdünün eşiğindeyiz,” dedi ve Cumhuriyetçiler arasında popülerlik kazanan bir nakaratı seslendirdi — bu Bay Biden’ın tümü, onlarla daha önce temasa geçmeyi ve bir anlaşmaya varmaları için onlara yeterli zaman vermeyi reddettiği için bunu yaptığını söyledi.

Öyle değil, Demokratlara karşı çıkın. New York Demokrat Temsilcisi Hakeem Jeffries ve azınlık, “Cumhuriyetçilerin neden olduğu bir temerrüt krizinin ortasındayız çünkü Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçiler ekonomimizi, küçük işletmelerimizi ve sıradan Amerikalıları uygunsuz fidye taleplerine rehin tutmak için oy kullandılar.” liderler dedi.

Cumhuriyetçilerin bir cevabı var. Geçen ay Temsilciler Meclisi’nden borç limitini artıracak ve harcama kesintileri getirecek bir yasayı geçirdikleri için, övünme hakları olduğunu ve şimdiye kadar harekete geçen tek kişiler oldukları için herhangi bir eleştiriden muaf olduklarını savunuyorlar. büyük ölçüde tasarının Senato’dan Demokrat çoğunlukla geçmeyeceğini biliyordu.

McCarthy, Beyaz Saray’da temerrüde düşmenin sonuçlarıyla yüzleşmeye istekli olup olmadığı sorulduğunda, “Borç limitini yükseltip yükseltmediğimizi bilmiyorum,” dedi. Meslektaşları onun görüşünü paylaşıyor.

Oklahoma Cumhuriyetçi Temsilcisi Tom Cole, “Benim bölgemde bunun büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi. “Borç tavanını yükseltmek için oy kullandım. Bana karşı taraftan bunu yapan birini gösterin.”

Dahası, Cumhuriyetçiler, geleneksel olarak, koşullar yürütme organının kontrolünün çok ötesinde olsa bile, ekonominin durumundan başkanın sorumlu olduğunu bilirler.

Demokratlar, Cumhuriyetçi iddialarla alay ediyor. New York Demokratı ve Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, hem etkisini hem de Senato’ya vardığında ölü statüsünü yakalamak için Meclis yasasını Amerika’da Varsayılan Yasası olarak adlandırdı. O ve Demokrat arkadaşları, her iki taraf da borç limitini yıllardır pazarlık kozu olarak kullansa da, ülke ekonomisini tehlikeye atan son derece sorumsuz eylemler olarak gördükleri eylemler için Cumhuriyetçileri ödüllendirmeyi reddettiklerini söylüyorlar.

Schumer bu hafta, “Demokratlar en başından beri bu sürecin partiler üstü işbirliği gerektirdiğini söylediler – ben de söyledim.” “Başkan Trump döneminde bir temerrüde düşmekten bu şekilde kaçındık. Başkan Biden döneminde bir temerrüde düşmekten bu şekilde kaçındık ve bu sefer de bundan böyle kaçınmalıyız. Risk almak, planları saklamak, rehin almak – bunların hiçbiri bizi bir çözüme yaklaştırmayacak.”

İki taraf güç alışverişinde bulunmaya devam edebilir. Ancak üzerinde anlaşabilecekleri müzakere pozisyonları üzerinde anlaşana kadar, Washington ve ülke üzerinde temerrüde düşme tehdidi beliriyor. Ve bu olduğunda, dahil olanlar, kamuoyunun kimin ne zaman ne yaptığını veya ne söylediğini ayırt etmeyeceğini, ancak hepsini sorumlu tutacağını görebilir.