Bocce atleti iki kız kardeş, yeni madalyalar için form tutuyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Dünyanın en eski spor kısımlarından biri olarak bilinen boccede dünya şampiyonlukları ve biroldukca dereceleri bulunan Buket ile İnci Ece Öztürk kardeşler, bu yıl katılacakları 4 büyük memleketler arası tertipte da başarılı olmayı hedefliyor.

Bocce atleti iki kardeş, Bursa’da Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda haftanın 6 günü idmanlarını sürdürüyor.

Hasanağa TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü atleti kardeşlerden 20 yaşındaki Buket Öztürk, AA muhabirine, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kısmı 2’nci sınıfa devam ettiğini söylemiş oldu.

2018 ve 2021’de dünya şampiyonu olduğunu belirten Buket, “2019’da da Dünya Kupası şampiyonluğum var. Çok genç yaşta dünya şampiyonluğu elde ettiğim için sahiden büyük ses getirdi. Zorlukları da aşarak şampiyon olduk.” dedi.

Genelde top ve koşu idmanları yaptıklarını, kimi vakit tartı çalıştıklarını lisana getiren Buket, mental idmanlarının da olduğunu aktararak, şu biçimde konuştu:

“Hem idmana hem okula tıpkı vakitte toplumsal ömrümüze vakit ayırmaya çalışıyoruz. Bu biraz yorucu lakin bir daha de pes etmeden devam ediyoruz. Bu yıl birinci vakit içinderda haziranda Cezayir’de Akdeniz Oyunları var. Birinci kere Akdeniz Oyunları’na katılacağım için şampiyonluğumu orada da devam ettirmek istiyorum. Orada da madalya kazanmak istiyorum. Gerisinden ABD’de Dünya Oyunları var. ondan sonrasındasında Fransa’da Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası var. Amacımız yine şampiyon olmak, unvanımızı korumak ve oralarda İstiklal Marşı’mızı okutmak.”

– İnci Ece: “Unvanımı korumak istiyorum”

Kardeşlerden 25 yaşındaki İnci Ece Öztürk, Dünya Oyunları, Akdeniz Oyunları ve Dünya Kupası’nda bir epey tarihi başarıyı Türkiye’ye kazandırdığını anlattı.

İnci Ece, 23 yaş altı dünya rekortmeni olduğunu belirterek, “BUÜ Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunuyum. Birebir okulda yüksek lisansımı vücut eğitimi ve spor üzerine tamamladım, doktoraya da devam ediyorum. Yaptığım işin akademik kısmına nitekim kıymet veriyorum.” tabirlerini kullandı.

Ulusal sportmen, haftanın 2-3 günü topla teknik çalışma yaptıklarını, geri kalan günlerde kondisyon maksatlı fizikî idmanlara devam ettiklerini bildirdi.

Bocceye başladığı 2009’dan bu yana antrenör Yılmaz Güzelocak ile çalıştığını söyleyen İnci Ece, şunları kaydetti:

“Akdeniz Oyunları şampiyonluğum var. Öncelikle bu sene de unvanımı korumak istiyorum. Akabinde Dünya Oyunları’nda birinci sefer yarışacağım. Orada da ülkemizi yeterli bir biçimde temsil etmek istiyorum. Artık finalden, hatta altın madalyadan diğer bir şey bizi memnun etmiyor. En son İtalya’daki Dünya Şampiyonası’nda bunu yaşadım. Son saniyede dünya şampiyonluğunu kaçırdım. Gümüş madalya ile memnun olmadığımı acı bir biçimde deneyimledim. Bu sene büsbütün altın madalya hedefliyoruz. Şu anda çok uygun bir hazırlık süreci geçiriyoruz. Kapalı bir alanımız olmadığı için, kışın daha fazlaca kondisyon amaçlı çalıştık. Karda kışta teknik idmanlarımızı da yapmaya çalıştık. Şu an için durumumuz uygun. Umut vadettiğimizi düşünüyorum. Artık aşikâr bir düzeye gelmiş sporcularız. Altın madalyanın gelmemesi için bir sebep yok.”

– Güzelocak: “Dünya rekorları kırmak istiyoruz”

Bocce Ulusal Kadrosu Antrenörü Yılmaz Güzelocak, iki atletin da fazlaca çalışkan ve azimli olduklarına dikkat çekti.

İki atletinin 2017’den beri boccede dünya dereceleri elde ettiklerine değinen Güzelocak, “Geçen yıl İtalya’da düzenlenen Bayanlar ve Erkekler Dünya Bocce (Volo) Şampiyonası’nda Buket Öztürk şampiyon, ablası İnci Ece Öztürk ikinci oldu. Bu sene de epey ağır bir programımız var. Çok ağır çalışıyoruz. Rakiplerimiz fazlaca kuvvetli. Ancak biz de unvanımızı müdafaaya çalışıyoruz. Skorlarımızı artırarak dünya rekorları kırmak istiyoruz. Maksadımız ülkemizi en âlâ biçimde temsil edip, yeni madalyalar getirebilmek.” halinde konuştu.

Tesisleşmenin ehemmiyetini de vurgulayan Güzelocak, bu sporun genelde spor salonlarında yapıldığını, yurt haricindeki rakiplerinin daha kapsamlı tesislerde hazırlandığını, koşulların eşit olması halinde fazlaca daha başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını kelamlarına ekledi.