Bisiklette, Halil İbrahim Doğan isminden kelam ettirmek istiyor

Anje

Global Mod
Global Mod
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi’nde Alman kadrosu Bike Aid ismine yarışan ulusal bisikletçi Halil İbrahim Doğan, milletlerarası alanda isminden kelam ettirmek istediğini söylemiş oldu.

Alman ekibi Bike Aid ismine yarışan ulusal bisikletçi Doğan, Tour of Türkiye’ye yaptığı açıklamada, milletlerarası alanda isminden kelam ettirmek istediğini söylemiş oldu. Bu dönem Alman kıta grubu Bike Aid’e transfer olan ve yeni grubunda memnun olduğunu söyleyen genç pedal, yurt haricinde Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyduğunu söz etti.

Almanya’da bir kurumsal toplumsal sorumluluk projesi olarak kurulan, farklı ülkelerde gelen atletlere talih tanıyan Bike Aid formasıyla birinci yarışına şubat ayında Tour of Antalya’da çıkan ve kadrosuyla 4. sırayı elde eden Doğan, 57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi’nde da pedal basıyor.

Daha evvel de katıldığı çeşitte bu defa daha üst sıraları hedefleyen 21 yaşındaki genç pedal Doğan, görüşlerini şöyleki lisana getirdi:

“Yeni grubuma çabuk alıştım. Takım arkadaşlarımla yeterli anlaşıyorum. Kişisel olarak kaçışlarda yer alarak kendimi göstermek istiyorum. Bike Aid’te memnunum ancak amacım daha büyük gruplarda da yarışabilmek. Bunun için bu biçimde büyük cinslerde kaçışlara girip kendimi göstermeye çalışıyorum. Tıbbın devamında 6. etabı gözüme kestirdim, bilhassa Tekirdağ etabında da kaçmak istiyorum. Alışılmış ki burada dünya çapında gruplara karşı güç yarışlar oluyor ancak kadroca büyük deneyim kazanıyoruz.”

Birinci gün son 20 km’de yorgun düştüğü için kümeden farklı geldiğini ve bu niçinle genel klasmanda savı olmadığını hatırlatan Doğan, “Fakat tıp devam ediyor ve etaplarda birinci 20’ye girebilmek benim için olağanüstü olur” diye konuştu.

“Tur rahatlıkla birinci 10’a girer”

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tipi’nin artık bir dünyaca bilinen bir marka yarış olduğunu söyleyen Doğan, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Bu yılki etaplar harika. Gerek Bike Aid’deki ekip arkadaşlarım, gerekse öteki yabancı bisikletçiler tıbbın hayli kaliteli olduğundan bahsediyor. Otelleri ve yemekleri de epey beğeniyorlar. Bisiklet takviminde bu biçimde kaliteli tertipler fazla yok. Dünyada rahatlıkla birinci 10’a girebileceğini düşünüyorum.”

“Bizler öncü oluyoruz”

Cins daha sonrası biraz dinlenip ailesini ziyaret edeceğini ama daha sonrasında ağır bir takvimi olduğunu söz eden Doğan, şöyleki devam etti:

“Avrupa’daki yarışlara devam edeceğim. Planlarımızda nisan sonu Tour de Bretagne ve daha sonrasında Belçika’da tek günlük yarışlar var. Temmuz’da da Romanya’da Sibiu Tipi’nde pedal basacağım. Yurt haricinde bir Türk bisikletçi olarak ülkemi temsil etmekten gurur duyuyorum. Ahmet Örken ve ben bu mevzuda öncü oluyoruz. Umarım bu sayı giderek artar ve biz de yol bisikletinde dünya çapında isimler yetiştirebiliriz.”