Bilek antrenmanı sırasında fark edilen engelli sportmen, ulusal formayı hedefliyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Bedensel engelli Sevim Top, 3 yıl evvel başladığı ve Türkiye şampiyonluğu yaşadığı bilek güreşinde ulusal atlet olma gayesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli’de yaşayan 21 yaşındaki Sevim Top, 2019 yılında bileklerini daha rahat hareket ettirmek için idman yapmaya başladı. Antrenmanlar sırasında kendisini fark eden Yukatel Denizli Engelliler Spor Kulübü antrenörleri, Sevim Top’u bilek güreşine yönlendirdi.

Ailesinin takviyesiyle bilek güreşine başlayan Sevim Top, günde 10 saatlik çalışmalarla kendini geliştirdi. Sevim Top, Çankırı’da 29 Temmuz 2021’de 23 vilayetten 66 atletin katıldığı Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birinci Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Sevim Top, bu şampiyonluktan daha sonra da azimli çalışmasını sürdürdü. Karabük’te 12 Mart’ta, 22 vilayetten 150 atletin iştirakiyle düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası’nda uğraş eden genç atlet, bu tertipten da Türkiye şampiyonu unvanıyla ayrıldı.

-“Artık bir gayem var”

Merkezefendi Belediyesi Manisiz Ömür Akademisi öğrencisi de olan Sevim Top, ulusal formayı giyebilmek için idmanlarına devam ediyor.

Sevim Top, AA muhabirine, kazandığı şampiyonluklardan dolayı duyduğu memnunluğu lisana getirdi.

Sporun kendisi için vazgeçilmez olduğunu aktaran Sevim Top, “Artık hayatta bir hedefim var. Bilek güreşi, benim hayata tutunmamı sağlıyor. Hislerimi bilek güreşi ile söz ediyorum. Öğretmenlerimin takviyeleriyle başladığım bu spor, beni epeyce memnun ediyor.” tabirlerini kullandı.

Sevim Top, idmanlarını aksatmadığını belirterek, şöyleki konuştu:

“Karabük’teki şampiyonada benim düzeyimde 3 rakibim vardı. Rahat bir biçimde rakiplerimin hepsini yendim. Yürüme zorluğu yaşıyorum lakin bileklerim fazlaca güçlü ve rakiplerimi gücümle fazlaca rahat yenebiliyorum. Amacım ulusal ekibe katılmak. Bunun için epeyce çalışıyorum.”

Antrenör Hüseyin Karakılınç ise öğrencisinin çabalı ve istekli olduğunu vurguladı.

Özel çocukların şampiyonluklarından büyük memnunluk duyduklarını aktaran Karakılınç, “Bu branşlarda ileriye gittiklerini gördükçe hayli memnun oluyoruz ve emeklerimizin karşılığını aldığımızı görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.