Biden: Hücumları IŞİD’in Horasan Kümesi’nin yaptığını düşünüyoruz, akın buyruğunu verdim

celikci

Active member
Biden: Hücumları IŞİD’in Horasan Kümesi’nin yaptığını düşünüyoruz, akın buyruğunu verdim
ABD Lideri Joe Biden, IŞİD’in üstlendiği Afganistan Kabil Havalimanı’ndaki bombalı taarruzları ‘Horasan Kümesi’nin yaptığını düşündüklerini belirterek “Bu saldırıyı gerçekleştirenler bilsin ki, asla affetmeyeceğiz, asla unutmayacağız, peşinizi bırakmayacağız ve bedelini ödeteceğiz” dedi.

Biden’ın açıklamalarından satır başları şöyleki:

– Saldırıyı DAEŞ’in Horasan kümesinin yaptığını düşünüyoruz. Washington’daki kumandanlarım bu mevzuyu en ince ayrıntısına kadar inceledi. Alandaki durum hala gelişiyor.

– Hayatlarını feda eden Amerikan askerlerinin hepsi kahraman. Son derece tehlikeli bir bakılırsav yapıyorlardı. Tarihte görülmemiş büyüklükte bir tahliye operasyonunun parçasıydılar. Dünyanın en başarılı, en fedakar ve en kuvvetli ordusunun parçasıydılar. Yüreklerimiz acıyla dolu. Sevdiklerini kaybeden Afganlar da keder ortasında. Bu kahramanların ailelerin yaşadıklarını hissedebiliyoruz. Göğsümüzde bir kara delik varmış üzere. Lakin şunu bilin ki bizim kutsal bir sorumluluğumuz var.

– Bu saldırıyı yapanlara şunu söylüyorum: Affetmeyeceğiz. Unutmayacağız, peşinizi bırakmayacağız ve bedelini ödeteceğiz. Çıkarlarımızı elimdeki her imkanla koruyacağım.

– Komutanlarıma DAEŞ’in Horasan kümesinin başkanlarına atak buyruğu verdim.

‘TAHLİYEYE DEVAM EDECEĞİZ’

– Afganistan’dan 70 binden çok kişiyi tahliye ettik. Daima bir atak tehdidi altında çalıştık. Baştan beri bunu biliyorduk. Alandaki komutanlarımızla daima bağlantı halindeydik. Teröristler bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Tahliyeye devam edeceğiz. Bizi korkutamazlar. bakılırsavimizi tamamlayacağız ve askerlerimiz çekildikten daha sonra da Amerikalıları Afganistan’dan çıkarmak için gereken her şeyi yapacağız.

– Yeni bir hücum olabileceğinin şuuruyla tahliye operasyonlarına devam ediyoruz.

‘TALİBANLA BAĞIMIZ İNANÇ DEĞİL ÇIKARLAR MESELESİ’

– Taliban’la aramızdaki itimat değil karşılıklı çıkarlar problemi. Taliban ve DAEŞ içinde rastgele bir iş birliği olduğuna dair kuşkumuz yok.

– Bizimle iş birliği yapmanın Taliban’ın çıkarına olduğunu düşünüyorum. DETAYLAR GELİYOR…

ALINTIDIR