Beyaz Saray’da bir ilk…

ahmetbeyler

Active member
ABD Lideri Joe Biden, 13 Mayıs’ta bakılırsavinden ayrılacak olan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin yerine Beyaz Saray Baş Basın Sekreteri Yardımcısı Karine Jean-Pierre’i atadığını duyurdu. Jean-Pierre, kelam konusu nazaranve getirilen birinci siyahi oldu.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, “Karine Jean-Pierre’nin bir daha sonraki Beyaz Saray Sözcüsü olarak nazaranv yapacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Jill ve ben Karine’i uzun vakittir tanıyor ve hürmet duyuyoruz. O benim ve idarem için kuvvetli bir ses olacak” dedi.

Psaki’ye teşekkür eden Biden, “Jen Psaki, Beyaz Saray Brifing Odasında nezaket, hürmet ve terbiye standardını belirledi. Çıtayı yükselttiği, Amerikan halkıyla direkt ve dürüst bir biçimde bağlantı kurduğu ve bunu yaparken mizah anlayışını koruduğu için Jen’e teşekkür etmek istiyorum. Jen’e ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Psaki’nin MSNBC ’de işe gireceği tez edilmişti

Beyaz Saray Sözcüsü olarak 1 yıldan fazla müddettir bakılırsav alan Psaki’nin, geçtiğimiz ay biroldukca medya kuruluşu tarafınca vazifesinden ayırılarak ABD merkezli MSNBC kanalında işe gireceği sav edilmişti.