Berat Albayrak’ın şikayetiyle Metin Cihan’a yakalama sonucu

ahmetbeyler

Active member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın damadı Berat Albayrak’ın güç ve doğal kaynaklar bakanı olduğu periyotta şahsi e-posta kutusu hacker kümesi Redhack tarafınca ele geçirilmişti.

Mail kutusunda yer alan bir fazlaca konuşma ve doküman ortalığa saçılmasının akabinde gazeteci Metin Cihan da Albayrak’ın seks oyuncağı alışverişi savı üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu sözleri kullanmıştı:

“Berat Albayrak’ın posta kutusu 2016’ta Wikileaks’te yayınlandığı vakit buralar çalkalanıyordu. Neyle? İçerikteki torpil, rüşvet, yolsuzluk falanla değil, titreşimli yüzük alışverişiyle. Biz de az gerizekalı değilmişiz.”

Cihan’a bu paylaşımı niçiniyle ‘kamu bakılırsavlisine misyonundan dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açılmıştı. Cihan’ın üç aydan iki yıla kadar mahpusu isteniyor.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine bakılırsa, İstanbul 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Cihan’ın avukatı Özgür Urfa ve Albayrak’ın avukatı katıldı. Davaya katılma talebinde bulunan Albayrak’ın avukatı Cihan’ın cezalandırılmasını istedi.

Cihan’ın avukatı Şanlıurfa’da müvekkilinin hakkında rastgele bir soruşturma açılmadan yurtdışına çıktığını ve suçlama konusu paylaşımda cürüm ögesi olmadığını söylemiş oldu ve müvekkilinin beraatini talep etti.

Duruşma savcısı da Cihan’ın savunmasının alınması için beklenmesini talep etti. Mahkeme, Cihan hakkında yakalama sonucu çıkarttı ve bir daha sonraki duruşmanın 18 Ekim saat 09:45’te görülmesine karar verdi.

Cihan: Yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş

Metin Cihan ise bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) paylaşımını alıntılayarak şunları kaydetti:

“Yolsuzluklarını kendi emaillerinden bulup paylaştım. “bunca yolsuzluk varken titreşimli yüzük siparişini konuştuğumuz için geri zekalıyız” üzere bir twit attım. ondan yargılanıyorum. anladığım kadarıyla yanılmışım. yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş.”

yolsuzluklarını kendi emaillerinden bulup paylaştım. “bunca yolsuzluk varken titreşimli yüzük siparişini konuştuğumuz için geri zekalıyız” gibi bir twit attım. ondan yargılanıyorum. anladığım kadarıyla yanılmışım. yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş. https://t.co/bGEl6zRMCR

— metin cihan (@metcihan) April 28, 2022