Bayana sokak ortasında ‘mesaiye geç kaldın’ dayağı

ahmetbeyler

Active member
Bir sitenin güvenlik vazifelisi olarak çalışan Erkan Şahin, mesaiye geciktiği mazeretiyle bayram namazına yetişemediğini öne sürerek birebir sitede güvenlik nazaranvlisi Figen Kaya ile sokak ortasında tartışmaya başladı. daha sonrasında Şahin, Kaya’nın boğazını sıkıp yumruk attı. Şahin’in Kaya’yı darbettiğini nazarann etraftakiler, müdahale etti. Başına aldığı baş darbesiyle yere düşen Şahin, yerde de tekmelendi. O anlar, güvenlik kamerası manzaralarına yansıdı.

Bir sitede güvenlik bakılırsavlisi olarak çalıştığını tabir eden Figen Kaya, sabah saatlerinde iş arkadaşı tarafınca darp edildiğini lisana getirdi. Kaya, “Arkadaşım işe geç kaldığımı söylemiş oldu ancak ben mesai saatimdilk evvel iş yerindeydim. Ama imgelerde olduğu üzere darbedildim. öne sürülen nedeni ise işe geç kaldığım istikametindeydi fakat ben geç kalmadım. Sen geç kaldığın için ben senin yüzünden ‘bayram namazına gidemedim’ dedi. Ben de kendisine ‘Tam vaktinde geldim’ diye karşılık verdim. Kendisi bana karşı ne yazılı ne de kelamlı olarak ya da ricası olarak erken gelmem konusunda talebi olmadı. bu biçimde bir isteği olsaydı da ben esasen erken giderdim” dedi.

‘Kulağımın üzerine yumruk attı’

Sabah işe gittiğinde bakışlarının kendisine karşı berbat olduğunu fark ettiğini belirten Figen Kaya, “Ben bunu fark edince güvenlik kulübesine yaklaşmadım ve kaldırımda kaldım. Onun güvenlik kulübesinden çıkmasını bekledim. O da çıktıktan daha sonra bana namaza geç kaldığını söylemiş oldu. bu biçimde deyince ben de çantamdan telefonu çıkartıp saati gösterecektim. Ortamızda ağız dalaşı oldu ve benim üzerime yürüyerek boğazımı sıktı. Sol kulağımın üzerine yumruk attı ve beni yere düşürdükten daha sonra saçımı çekti. Allah’tan tam namaz çıkışına denk geldiği için beni kurtardılar. Onlar olmasaydı epeyce daha makûs şeyler olabilirdi. Ben bayan halimle onunla baş edemezdim. Kendisi kilolu ve iri yarı birisi” diye konuştu.

‘İşten çıkarıldı’

Daha evvel ortalarında güvenlik kulübesinin temizliğiyle ilgili küçük tartışmaların yaşandığını da tabir eden Figen Kaya, “Ben kendisine daima pak bırakması konusunda ikazlarda bulunuyordum. Çalıştığımız şirkete de yaşananları anlattım. Kendileri işten çıkardıklarını söylemiş olduler. Kendisinden de şikayetçi oldum. Darp raporunu da aldım” dedi.