Bakan Dönmez’in argümanına Kılıçdaroğlu’ndan karşılık

ahmetbeyler

Active member
Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesik olan vatandaşın meskenine yaptığı ziyaretle ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun gittiği konuttaki elektriğin açık olduğunu sav eden Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler sahiden kesik miydi? Kendinizi bir daha isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler kararı o gün konutun elektriği varmış. Ve o gün o konutta elektrikler olduğu biçimde ışıkları niye açmadınız?” tabirlerini kullandı.

Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz?

Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?

— Fatih Dönmez (@fatih_donmez) April 24, 2022

Dönmez birinci paylaşımın akabinde yayınladığı iletide ise “Dün gittiğiniz meskende yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” sözlerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Dönmez’e karşılık

Dönmez’in bu taraftaki tezi CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu, alıntılayarak yanıtladı.

“Erdoğan’ın güç bakanı budur. Maharetsiz, yalancı, söz cambazı” diyen Kılıçdaroğlu, Dönmez’e, “Ey bakan, bu yazdığın palavraysa, çabucak istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” halinde seslendi.

Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım! https://t.co/djk7HlA0id

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 24, 2022

‘Genel lider yardımıyla elektriğim açıldı’

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara Keçiören’deki meskenini ziyaret Güllü Demir 20 gün evvel elektriğinin kesildiğini belirterek yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu;

“Dün Sayın Genel Lider konutuma geldikten daha sonra bugün Kaymakamlık tarafınca elektriğim açıldı, saat 9-10 civarlarında. Kaymakamlık tarafınca arandım. Allah razı olsun aradılar beni. çabucak sonrasında meskenime bir kişi geldi. Kaymakamlık tarafınca gelindiğini, meskenimi ziyaret ettiler, baktılar. daha sonrasında yardım edileceğini ve benim şahsi detaylarımi istediler. Hepsini de verdim. Genel Lider ve bana yardımda bulunan herkese fazlaca hayli teşekkür ediyorum. Genel Lider yardımıyla benim elektriğim açıldı ve hayli şükür karanlığıma aydınlık geldi. Allah hepsinden de razı olsun. Kaymakam Beyefendiden de Allah razı olsun, onun yardımıyla de bugün elektriğim açıldı benim.”

Kılıçdaroğlu: Bakan evvel “evimin elektriği kesik değilmiş” algısına girişti

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği, elektriği kesilen Güllü Demir’in açıklamalarının yer aldığı görüntüyü paylaşarak, “Karanlıktaki fakirlerin elektriğini açacaksanız hepsini ziyaret ederim; ödeyin fakirin faturalarını utanmazlar!” dedi.

Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüye şu notu düştü;
“Beşli çetenin bakanı evvel “evimin elektriği kesik değilmiş” algısına girişti, daha sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki fakirlerin elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin fakirin faturalarını utanmazlar!”

Beşli çetenin bakanı önce "evimin elektriği kesik değilmiş" algısına girişti, sonra bu operasyon ortaya çıktı. Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar! pic.twitter.com/zUvMRujXfw

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 24, 2022

Bakan kimin meskenini ima etti?

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, Bakan Dönmez’in birinci twitinde kendi meskeninin elektriğinin kesilmediğini ima ettiğini ve algı operasyonu yaptığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Dönmez’in ikinci paylaşımıyla bu tezinden geri adım attığını ve ziyaret ettiği konutun elektriğinin kesik olmadığını öne sürdüğünü belirtti. Mesken sahibi Güllü Demir de yaptığı açıklama ile Dönmez’in argümanını yalanladı.