Aydın’da 133 öğrenci ve 45 atletin zehirlenme sebebi makarna çıktı

ahmetbeyler

Active member
Aydın‘ın Çine, İncirliova, Efeler ve Köşk ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim nazarann toplam 4 bin 500 ilkokul ve ortaokul öğrencisine bir firma tarafınca günlük yemek dağıtılırken, 1 Kasım’da öğle getirilen çorba, makarna ve köfteden yiyen öğrencilerden Çine’de 112, Köşk’te 11 ve Efeler’de ise 10’u, konutlarına gittikten daha sonra rahatsızlanarak gece hastanelik oldu.

Aynı gün Eşin Küme Nazilli Belediyespor’un altyapısında futbol oynayan 13-18 yaş içindeki 45 sportmen da kulüp tarafınca verilen yemeğin akabinde hastanelik oldu.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatıyla Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü takımları, her iki hadisede da yemeklerden incelenmek üzere numune alırken, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Vilayet Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafınca soruşturma başlatıldı.

ÖĞRENCİLER DE SPORTMENLER DA MAKARNADAN ZEHİRLENMİŞ

Yemeklerden alınan numunelerin incelenmesinin akabinde öğrenci ve atletlerin yaşadığı besin zehirlenmesinin niçininin makarna olduğu ortaya çıktı. Aydın Valiliği tarafınca yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Efeler, Çine ve Köşk ilçelerindeki değişik okullarda 1 Kasım tarihinde meydana gelen besin zehirlenmesi daha sonrası 3 adet yemek numunesi alınmış, yapılan tahlil kararında makarnada olumsuzluk tespit edilmiştir. Bahse mevzu makarnada, hazırlama ve dağıtım daha sonrası, bekleme mühletinin uzaması niçiniyle olumsuzluk oluştuğu bedellendirilmektedir. Husus uzmanları tarafınca işletmenin üretim ve dağıtım prosesleri incelenerek gerekli idari önlemlerin alınması sağlanmıştır. Husus ile isimli ve idari süreç devam etmektedir” edildi.