Ataşehir’de taksici şiddeti: Çalışma ruhsatı askıya alındı

ahmetbeyler

Active member
Olay, saat 14.00 sıralarında Ataşehir’de yaşandı. Fas asıllı Fransız vatandaşı 26 yaşındaki turist Kawtar Hadir, Avrupa Yakası’nda bir adrese gitmek için taksiye bindi. Argümana göre, taksi sürücüsü Ercan Yaman, turist bayanı sokak ortalarında bir süre dolaştırdı.

Sürücünün kendisinden Avrasya Tüneli fiyatı istemesi üzerine araçtan inmek istediğini söyleyen turist bayan ile sürücü içinde tartışma çıktı. Fransa vatandaşı bayan, 70 liralık taksimetre fiyatını vermeyeceğini belirterek, polis çağıracağını söylemiş oldu. Bunun üzerine taksi sürücüsü araçtan inen bayan yolcunun yanına geldi ve bayanı kolundan tutarak başını kapıya vurdu, akabinde bayanı yere fırlattı.

Bu esnada durumu nazarann bir mahalle sakini de hanımın yardımına koştu. Çığlıklar atan bayan, taksinin ön camına vurduktan daha sonra hareket halindeki aracın üzerine çıkarak sürücünün gitmesini engellemek istedi. Taksi sürücüsü aracıyla olay yerinden ayrılırken bayan yolcu, yere düştü. Bayan çabucak sonrasında Ataşehir Örnek Polis Merkezi’ne giderek sürücüden şikayetçi oldu. O anlar bir mahalle sakini tarafınca cep telefonu kamerasına kaydedildi. bayanın şikayeti üzerine harekete geçen polis takımları, taksinin plakasından sürücü Ercan Yaman’a ulaşarak söz vermek üzere karakola davet etti. bir süre daha sonra karakola gelen Yaman, gözaltına alındı. Polise verdiği tabirde Ercan Yaman’ın, bayanın da kendisine saldırdığını ve ondan şikayetçi olduğunu söylemiş olduği öğrenildi.

Bir mahalle sakini, “kadını sıradan bir sürüklemiş. Ben de bir taksiciyim. Bunun yaptığı büsbütün nahoş ve yanlış. Ben ceza almasını istiyorum. Bu taksiciliğe yakışmayan bir şey. Fiyat konusunda bin lira sıkıntısı geçmiş. bayanın beyanı o. Lakin nasıl ben görmedim” dedi. Taksi sürücüsü sözünün akabinde savcılık talimatıyla özgür bırakıldı.

Taksi trafikten men edildi

Öte yandan, yaşanan olayın akabinde Trafik Şube Müdürlüğü Sivil Trafik takımları tarafınca muayenesi olmadığı belirlenen taksi, trafikten men edildi. Taksinin çalışma ruhsatı da askıya alındı.

‘Köprü parası dedi fazladan 107 TL istedi’

Fas asıllı Fransız vatandaşı 26 yaşındaki Kawtar Hadır, olayın akabinde polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Hadır sözünde taksi sürücüsü Ercan Yaman’ın kendisini dolandırmak istediğini söyleyerek, “Gitmek istediğim adresi gösterdiğim biçimde daima sokak ortalarında dönüp, dolaşmaya başladı. Köprüden geçtiğimizi 107 TL fazladan ödeme yapmam gerektiğini söylemiş oldu. Beni bir daha birebir bölgede dolaştırmaya devam etti. Şüphelendim ve navigasyonumu açıp denetim ettim. Daima birebir yerde dolaştığımızı fark ettim. İnmek istediğimi söylemiş olduğimde sürücü ya 107 TL ödememi ya da uzun yoldan gideceğimizi söylemiş oldu” dedi.

‘Durdurmak için aracın önüne atladım’

Taksiciye yine durmasını söylemiş olduğinde, bu sefer de 70 TL istediğini anlatan Hadır “Ödeme yapmam için ısrar edince polisi arayacağımı söylemiş oldum, kabul etmedi. Araç durunca inmek istedim, sürücü yanıma gelerek bana yumruk attı, yere savurdu. Bana şiddet uyguladı. Aracın gitmesini engellemek için aracın önüne kendimi attım” dedi.