Apartmanın 52 yıllık konuklarını bu yıl nisan soğuğu karşıladı

ahmetbeyler

Active member
Kümbet Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda bulunan ve 1970’te yapılan 4 katlı Konutçu Apartmanı’nın bacasına birebir yıl leylekler, yuva yaptı. Leylek ailesi, 52 yıldır birebir yere geliyor. Bu sene de nisan ayıyla bir arada yuvalarına dönen leylekler, bu defa soğuk hava ile karşılaştı. Nisan bulunmasına karşın hava sıcaklığının sıfır dereceye düştüğü kentte, bir de kar yağışı ile karşılaşan leylekler etkilendi. Kuluçka periyoduna de giren leylekler, havanın ısınmasını bekliyor.

Leyleklerin her yıl geldiğini belirten bina sakinlerinden Murat Konutçu, “1970 yılından itibaren buraya geliyorlar. Bu sene leyleklerimiz 1 hafta geç geldi lakin bu sene nisanda ikinci kere kar yağdı. Kara maruz kaldılar. Şu anda güç günler yaşıyorlar. Yumurtlamaya da başladılar. Şu anda Üçüncü yumurtayı bıraktılar. Geceleri sıfırın altındaki hava sıcaklıkları niçiniyle zorlanıyorlar ancak şu anda durumları çok uygun. Gelecekleri tarihi dört gözle bekliyoruz. Bu mevsimde her insanın gözü havada oluyor. Bu sene birinci ben gelişlerini gördüm ve muştuyu verdim” dedi.