Anne ve babasının müsaadeden giden şampiyon tekvandocu yeni muvaffakiyetler peşinde

Anje

Global Mod
Global Mod
Kocaeli’de yaşayan tekvandocu anne babanın dünya ikincisi 14 yaşındaki kızları Esila Deniz, muvaffakiyetlerini yeni şampiyonluklarla taçlandırmak istiyor.

Esila Deniz, anne ve babasının müsaadeden giderek 6 yaşında tekvandoya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü bünyesine katılan Deniz, kendisini geliştirerek ilerleme gösterdiği sporda bu yıl Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Akabinde Bulgaristan’da temmuz ayında düzenlenen Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası’nda gümüş madalyaya uzanan, Malta’da kasım ayında gerçekleştirilen Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’ndan da üçüncü olarak dönen Deniz, gözünü yeni başarılara dikti.

Deniz, ulusal ve milletlerarası tertiplerde madalya gayesine ulaşmak için çalışmalarını, vaktinde annesi Esra ve babası Behlül Deniz’in de antrenörlüğünü yapan Cemal Temel ile sürdürüyor.

“Babamın idmanlarını izleyerek tekvandoya başladım”

Esila Deniz, AA muhabirine, babasının idmanlarını izleyerek tekvandoya başladığını söylemiş oldu.

Tekvando merakının aileden geldiğini belirten Deniz, “5-6 yaşlarındayken babamın küçük bir spor salonu vardı, orada cümbüşüne yapıyordum. Babamla idmanlar yapmaya başladık. Babam yardımıyla bu spora başladım diyebilirim. Bu yıl Türkiye şampiyonu oldum. hem de dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü elde ettim.” diye konuştu.

Başarılarına yenilerini eklemek istediğini lisana getiren Deniz, bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Deniz, geçmişte anne ve babasını çalıştıran antrenörle çalışmalarını sürdürmesinin hoş bir his olduğunu anlatarak, “Hocam annemi ve babamı çalıştırdı, artık beni çalıştırıyor. Bundan dolayı fazlaca gururluyum.” dedi.

Gelecekteki amaçlarından bahseden Deniz, “yeniden Türkiye şampiyonu olup, dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldıktan daha sonra ileride olimpiyatlarda yarışmak istiyorum.” tabirini kullandı.

“Esila’nın yeteneklerini daha küçükken keşfettik”

Antrenör Cemal Temel ise Esila Deniz’in yetenekli olduğunu daha küçükken keşfettiklerini belirterek, “Esila’nın anne ve babası benim eski sporcularımdı. Babası 15 yıl evvel Türkiye’de derece yapmıştı. Esila bu biçimde küçüktü, salona oyun oynamak hedefli geliyordu. Anne baba atlet olunca ona burada idman yaptırmaya başladık. İdmanlarda Esila’nın yeteneklerini keşfettik.” diye konuştu.

Deniz’in başarılı bir sportmen olduğunu lisana getiren Temel, “Türkiye Şampiyonası’nda birinci olunca ulusal ekip seçmelerine katılıp kazandı. Bu yıl birinci vakit içinderda Dünya Şampiyonası’nda ikinci oldu, çabucak akabinde Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Farklı bir gurur oldu bizim için, anne ve babasının devrinde imkanlar daha kısıtlıydı. Artık Kağıtspor’un sağladığı imkanlar daha farklı.” açıklamasında bulundu.

Temel, dünya klasmanında bakıldığında tekvandonun şu an futboldan daha sonra en çok atleti olan branş pozisyonunda bulunduğuna işaret ederek, “Bu kadar atletin içinden çıkıp dünyada muvaffakiyet elde etmek sahiden sıkıntı.” sözünü kullandı.