Ankara’da mahalle muhtarı: Belediyenin Ramazan kolilerini AKP mahalle temsilcileri dağıtıyor

ahmetbeyler

Active member
Ankara’da Keçiören Belediyesi’nin ramazan kolisi yardımlarının “ayrımcılık” yapılarak dağıtıldığı tez edildi. 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar, AKP’li Belediye Lideri Turgut Altınok’u eleştirdiği için kendisi ve bir öbür muhtar arkadaşına fakir yurttaşlara verilmek üzere yardım kolisi gönderilmediğini belirterek şunları söylemiş oldu:

“Keçiören Belediyesi’nin ayrımcı tavrıyla bir daha yüz yüze kalıyoruz. Keçiören Belediyesi ayrımcı tavrını devam ettiriyor. Daha evvel 8 Mart’ta bayanlara salon talebimizi reddeden Keçiören Belediyesi artık de ramazan ayında, ramazan koli yardımını 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı’na, muhtarlar aracılığıyla yardımı vermiyor.”

Keçiören Muhtarlar Derneği’nin belediye tarafınca arandığını ve “19 Mayıs Mahallesi ile Yeşiltepe Mahallesi dışında her mahalleye 20’şer koli yardım” denildiğini söyleyen Gölpınar, “İstiyorlar ki ‘Padişahım epey yaşa’. İstiyorlar ki her şeyde kendilerini alkışlayalım. Kendileriyle kol kola girelim. Memlekette hiç bir şey olmamış üzere belediye liderinin peşinden mahalle mahalle koşalım” dedi.

Gölpınar, Keçiören Belediyesi’nin ramazan kolisi yardımlarını AKP mahalle temsilcileri eliyle de dağıttığını savunarak, “Biz mahallemizdeki problemleri çözmek için her türlü resmi kurumlara gideriz, her türlü kurumlara müracaat yaparız. Resmi kurumların da kamu kaynakları parti eliyle dağıtmasına itiraz ederiz. Nedir bu? Keçiören Belediyesi ramazan kolilerini AKP mahalle temsilcileri aracılığıyla dağıttılar. Minarenin çalındığını herkes biliyor” diye konuştu.

Gölpınar, mahallesinden bir yurttaşın belediyeden yardım kolisi istediğinde AKP mahalle temsilcisine yönlendirildiğini şu biçimde anlattı:

“Ramazanın birinci haftasında bir telefon geldi bana. Mahallemizde yaşayan bir bayan ‘Muhtarım bizim temsilcimiz senmişsin. Belediyeden telefon ettiler. ‘Ramazan kolisini temsilcinden al’. Ben de ona dedim ki ‘Belediye bize bu biçimde bir şey söylemedi, bize de bir şey vermedi. Sizin yanlışlığınız var. AKP mahalle temsilciliği aracığıyla dağıtılıyordur’. Bayan iki, üç dakika daha sonra ileti attı. İletide bayan diyor ki ‘Muhtarım kusura bakma. Benim temsilcim siz değilmişsiniz. Uğraşınız için teşekkür ederim’. İşte AKP belediyeciliğinin, AKP zihniyetinin geldiği yer. Ramazan ayında dahi ayrım en üst safhada.

Kamu kaynakları kamu vazifelileri tarafınca mı dağıtılmalıdır, AKP parti temsilcileri tarafınca mı dağıtılmalıdır? AKP temsilcileri tarafınca dağıtıldığı için de muhtaçlık gözetilmeden, kim üye ona verilmektedir.”

Gölpınar, kendisinden yardım isteyen yurttaş sayısının da arttığını belirterek, “Geçen yıl ‘Muhtarım şu iki paketi kime verebilirim’ diyen beşerler, bugün koli talep ediyor” dedi.

‘Kendilerine müslüman’

Gölpınar, belediyeye yansısını sürdürerek, “Bunların hepsi kendine Müslüman. Şu mübarek günü lisanlarından düşürmezler. Ramazan ayının kutsallığından bahsederler fakat iş paylaşmaya, dayanışmaya geldiği vakit da kendilerine Müslüman” diye konuştu.

Altınok’tan muhtara: Belediyenin kapısını bilmiyor

19 Mayıs Mahalle Muhtarı Ali Gölpınar’ın savlarını reddeden Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok, sorusu üzerine yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

“Belediyenin kapısını seçildiğinden beri bilmeyen, mahallesine hiç bir hizmet talebinde bulunmayan birkaç muhtardan biridir. Besin kolilerini tüm Keçiören’e, gereksinim sahibi tüm ailelerimize dağıtıyoruz. Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’müzde kayıtları bulunan muhtaçlık sahibi ailelerimizin yanında belediyemize gelen her türlü talebi değerlendirmeye alıyor ve o ailelerimize de acilen besin kolisi yardımı yapıyoruz. 19 Mayıs Mahallemizdeki muhtaçlık sahibi vatandaşlarımıza da ayrım yapmadan yardım yapıyoruz. var ise bu muhtarın da tespit ettiği gereksinim sahibi aile, isim ve adresleri bildirsin gereken yardımı yapalım. Asla ayrım yapmıyoruz, yapmayız da yapamayız da.”