Amazon çalışanları ölürken uzay turistlerini öven Bezos’a reaksiyon: 10 dakikalık astronot özentiliği daha mı değerli?

celikci

Active member
Amazon çalışanları ölürken uzay turistlerini öven Bezos’a reaksiyon: 10 dakikalık astronot özentiliği daha mı değerli?
ABD’de altı eyaleti birden tesiri altına alan tarihi hortum felaketinde 100’e yakın kişinin öldüğünden kaygı edilirken, bir deposu çöken ve en az altı çalışanını kaybeden Amazon’un CEO’su Jeff Bezos toplumsal medyanın gayesinde. Amazon’un çöken depoda kaç personelin bulunduğunu yetkililere bildiremediği ve ölenler olduğu bilinen saatlerde uzay turizmi şirketi Blue Origin’in son yolcularını kutlaması reaksiyon çekti.

BEZOS UZAY KARŞILAMASINDA…

Bezos, cuma günü yaşanan hortumda en az altı Amazon çalışanının ölmesinden saatler daha sonra New Shepard isimli roketle uzaya 10 dakikalık bir seyahat gerçekleştiren altı kişiyi indikleri Teksas’ta karşıladı. Roketin kapısını “Hoşgeldiniz” diyerek şahsen açan Bezos, sabah saatlerinde de Instagram hesabında altı kişilik mürettebatla bir masada gülerken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp “Bu sabah eğitim merkezinde memnun mürettebatla” diye yazmıştı.

KAÇ ÇALIŞAN OLDUĞUNUN BİLGİSİNİ VEREMEDİLER

Bezos’un Illinois eyaletinin Edwardsville kentindeki Amazon deposunun hortumda çatısının uçup iki duvarının yıkılması daha sonrası uzay turizmiyle daha epey ilgileniyor görünmesi reaksiyon çekti. Amazon deposunda en az altı personelin öldüğü, 45 emekçinin kurtulduğu ve şirket yetkililerinin kurtarma takımlarına içeride kaç emekçi bulunduğuna dair net bir bilgi veremediği belirtilirken, Bezos toplumsal medyanın amacındaydı.

Hortum sırasında Amazon deposunun yaklaşık 30 santimetre kalınlığındaki iki duvarı çöktü ve çatısı uçtu.

’10 DAKİKALIK ASTRONOT ÖZENTİLİĞİ İÇİN…’

Bir kullanıcı “Bence mide bulandırıcı. Jeff Bezos Illinois’daki deposunda felaket yaratan hortumda ölenler hakkında HİÇBİR ŞEY söylemedi. Lakin doğal, gidin 10 dakikalığına astronot özentiliği yapın. Gerçek dışı” iletisini paylaştı.

Bir başka Twitter kullanıcısı, “Jeff Bezos utanmalı. Bugün Batı Teksas’taydı! Çalışanları öldü! Bir buçuk saatlik bir uçuş ve havalimanından 30 dakikalık bir otomobil seyahati ile dandik biçimde inşa edilmiş Amazon deposunu ziyaret edebilirdi” diye yazdı. Bir öbür kullanıcı ise iklim krizi ile ilişkiyi vurgulayarak, “Bezos’un bu sabah, Amazon çalışanları dün gece aralık ayında az görülen bir hortumda ölmüşken karbon salan roketini fırlatmasından daha sonra öfkeme hâkim olmakta sahiden zorlanıyorum” diye reaksiyon gösterdi.

YANSILARDAN daha sonra BAŞSAĞLIĞI İLETİSİ

Bezos ise yansıların akabinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Edwardsville’den gelen haberler trajik” diyerek ömrünü kaybeden çalışanlarının ailelerine başsağlığı diledi; Amazon takımının ailelere dayanak verdiğini söylemiş oldu. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR