Alperi Onar: “O kupayı Fenerbahçe ve babam için kazanacağım”

Anje

Global Mod
Global Mod
İstanbul, bugünden itibaren kıymetli bir spor tertibine daha mesken sahipliği yapacak. Basketbol Bayanlar Euroleague Dörtlü Finali, Fenerbahçe Safiport’un konut sahipliğinde Ülker Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Geçen sene kılpayı kaybettiği Avrupa şampiyonluğunu bu sefer kucaklamak isteyen sarı lacivertlilerin oyun kurucusu Alperi Onar, kupayı bu sefer Fenerbahçe Kulübü müzesine getirmeye kararlı olduklarını söylemiş oldu.

“Babama kelam vermiştim”

Dörtlü Final öncesinde ulusal basketbolcu, Euroleague kupasının kendisi için hayli özel bir manası olduğunu belirterek şunları söylemiş oldu: “21 Şubat’ta babamı kaybettim. Benim için epey sıkıntı günlerdi. Babama Türkiye Kupası’nı kazanma kelamı vermiştim ancak olmadı. Artık daha büyüğünü; EuroLeague kupasını kazanıp, boynumda madalyayla ona gitmeyi fazlaca istiyorum. Şu an beni gülümsetebilecek ve en yüksek biçimde motive edebilecek yegane şey bu kupa.”

“Türkiye Kupası finali bize ders oldu”

26 Mart’ta ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne 71-58 mağlup oldukları Türkiye Kupası final maçının kendileri için kıymetli bir ders olduğunu belirten Alperi, şu biçimde devam etti: “Bizim için ağır bir hasar oldu. O günlerde epey üzüldük, büyük hayal kırıklığı yaşadık. Fakat kimi vakit makus şeyler yeterli sonuçlar doğurur. Ben de o yaşadığımız ıstırabın Euroleague için yeterli sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Tahminen de orada şampiyon olsaydık kusurlarımızın farkında olamayacaktık. Artık gereken dersi aldık, kusurlarımızı gördük.

“Şampiyonluk için kurulan bir takımız”

Kaybettiğimiz o finalden daha sonra, bu yılın hatta Fenerbahçe Bayan Basketbol Kadrosu tarihinin en büyük kupasını kazanmak için kenetlendik ve daha da istekli bir hale geldik. Taraftarımızın önünde, kendi salonumuzda şampiyonluğu kazanmayı fazlaca istiyoruz.” Basketbolculuk mesleği ismine Fenerbahçe forması giymenin büyük bir adım olduğunu belirten Alperi Onar, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Fenerbahçe, bayan basketboluna bilhassa son senelerda büyük yatırımlar yapan, güzel takımlar kuran ve Avrupa’da daima üst sıraları hedefleyen bir ekip. Burada her kulvarda tek gaye şampiyonluktur. Biz de şampiyonluk için kurulmuş bir takımız. bu biçimde bir kadronun bir modülü olmaktan epey memnunum.”

Basketbol mesleğine Adana Botaş’ta başlayan Alperi Onar, OGM Ormanspor ve Galatasaray’da oynadıktan daha sonra Fenerbahçe’ye geldi. 26 yaşındaki oyun kurucu, bu dönem Euroleague’de 3.8 sayı, 1 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynadı.

LAPENA: DÖRTLÜ FİNAL’E HAZIRIZ

Fenerbahçe Safiport Başantrenörü Victor Lapena, Euroleague Dörtlü Finali’ne hazır olduklarını belirterek, “Turnuvanın İstanbul’da ve taraftarlarımızın önünde oynanacak olması bizler için ekstra motivasyon niçini. Grubumuz, bu atmosferde oynamak için hazır. Oyuncularımızda heyecan ve istek var doğal lakin üzere maç başladıktan daha sonra o heyecanı bir kenara koyup, en âlâ biçimde çaba edeceklerine eminim” dedi.