Almanya’dan Afganistan’daki vatandaşlarına davet: İvedilikle terk edin

celikci

Active member
Almanya’dan Afganistan’daki vatandaşlarına davet: İvedilikle terk edin
20 yıllık Afganistan işgaline ABD’den daha sonra en çok askeri göndermiş olan Almanya, berbatlaşan güvenlik durumu niçiniyle ülkedeki vatandaşlarına ikazda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan ikazda, Afganistan’daki Alman vatandaşlarının en kısa müddet için tarifeli uçaklarla ülkelerine dönmesi istendi.

Açıklamada, “Sahadaki Alman vatandaşlarına mümkün olduğu kadar kısa müddet ortasında ülkeyi tarifeli uçaklarla terk etme fırsatını kullanımı daveti yapılmaktadır” denildi.

Afganistan işgaline ABD’den daha sonra en epeyce sayıda askeri gönderen Almanya, Kunduz’daki savaşta 2. Dünya Savaşı’ndan daha sonraki en büyük kaybını vermişti.

DANİMARKA, İŞGALDE YARDIM ALDIĞI KİMİ AFGANLARA SÜREKSİZ MÜSAADE VERİYOR

İşgale katılan ülkelerden Danimarka ise Afganistan’daki büyükelçiliği ile bölgedeki askerleri için şu an çalışan ve geçmişte çalışmış olan bireyleri ülkeye alacağını duyurdu. Buna göre Danimarka, son iki yıl ortasında elçiliğinde ve askerleri için çalışmış olan Afganlar ile ailelerine süreksiz oturma müsaadesi verecek.

Danimarka hükümetinden yapılan açıklamada, “Danimarka’nın Afganistan’daki angajmanıyla irtibatları ve katkıları niçiniyle tehdit altında olan Afganlara yardım etmek konusunda ortak bir sorumluluğumuz var” denildi. Danimarka Savunma Bakanlığı’ndan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Kopenhag’ın Kabil’deki elçiliğinin 40 çalışanı ile dört tercümanın yardım istediği belirtilmişti.

Taliban’ın ABD ile NATO askerlerinin çekilmesine paralel olarak ilerleme suratı, uzmanları da şaşırtmış durumda. Taliban militanları cuma gününden bu yana 10 vilayet başşehrini ele geçirdi. Son olarak, başşehir Kabil’in 150 kilometre güneybatısındaki Gazne kenti de Taliban denetimine geçti. (DIŞ HABERLER)

ALINTIDIR