Allyson Felix’ten emeklilik sonucu

Anje

Global Mod
Global Mod
Tüm vakit içinderın en güzel bayan atletleri içinde gösterilen ABD’li Allyson Felix, dönem sonunda emekliye ayrılacağını deklare etti.

Ayrılık sonucunı toplumsal paylaşım sitesi Instagram hesabından duyuran 36 yaşındaki Felix, “Küçük bir kızken, bana ‘tavuk ayaklı’ derlerdi. En inanılmaz hayallerimde bile bu biçimde bir mesleğe sahip olabileceğimi düşünmemiştim. hayatımı değiştiren bu spora büyük minnettarlık duyuyorum. Koşmaya her vakit kendimi adamıştım ancak birinci kere bu spora bir şey verebileceğimden emin değilim. Bende emeği geçenlere teşekkür ederek bu spora veda ediyorum.” tabirlerini kullandı.

Bu dönem derece yerine keyif almak maksadıyla kimi yarışlara katılabileceğini belirten Allyson Felix, mesleği boyunca atletizmin farklı kategorilerinde büyük muvaffakiyetler elde etti.

En epey madalya elde eden bayan atlet pozisyonundaki Felix, 7’si altın olmak üzere 11 olimpiyat madalyası boynuna taktı. Bu altın madalyaların dördünü 4×400 metre bayrak, ikisini 4×100 metre bayrak ve birini 200 metre kategorilerinde kazanan ABD’li atlet, dünya şampiyonalarında ise 13 kere madalya sevinci yaşadı.