Akşener: Birbirimize hürmet duymak zorundayız

ahmetbeyler

Active member
UYGUN Parti önderi Akşener, Hz. Ali’nin doğumu, Aşık Veysel’in mevt yıl dönümü ve nevruz niçiniyle Aşık Veysel Kültür Derneği, Toplumsal Niyet Derneği ve Ankara Kent Kurulu tarafınca Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Uyanış, Doğuş, Aşık’ temalı programa katıldı. Burada konuşan Akşener, “Bugün hoş bir gün; tabiatın bir daha doğuşu nevruz. Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, hürriyet, özgürlük. Hz. Ali efendimizin doğum tarihi. Burada her insanın rehberi olan, her canı yanan insanın ‘Medet ya Ali’ dediği Hz. Ali efendimizin doğum günü. Aslında düşündünüz mü? Nevruz ve Hz. Ali’nin doğumu üst üste gelen 2 bir daha doğuş. Yakışmışlar birbirlerine. Tabiatın uyanışı ve Hz. Ali’nin doğumu” dedi.

Hürmetin ehemmiyetine değinen Akşener, “Bizi biz yapan bedellerin bize öğrettiklerini, bugün hayatımıza girenlerin bölmesine, gökyüzüne üfürülüp, gitmesine müsaade etmememiz gerekiyor. Bizim olan her şeye hürmet duymak zorundayız.

Birbirimizin farklılıklarına da hürmet duymak zorundayız. Ben ‘hoşgörü’ kelamını sevmiyorum. Müsamaha teriminin ortasında biraz kibir var, biraz buyurganlık var. Ben kimim ki buradaki hanımefendileri müsamaha ile karşılayacağım? Bir diğeri kim ki bizleri müsamaha ile karşılayacak?

Biz birbirimize hürmet duymak zorundayız ve farklılıklarımızın güce çevrilmesini, beraberliklerimizin, müştereklerimizin de öne çıkarılmasının bu ‘saygı’ teriminden geçtiğine inanıyorum”
diye konuştu.

Meral Akşener’in konuşmasının akabinde Mustafa Özarslan, küçük konser verdi ve sema gösterisi sunuldu.