AKP’li belediyeden Erdoğan’a 2,5 metrelik vazo

ahmetbeyler

Active member
Menemen’de 45 yıldır çömlekçilik yapan Ahmet Taşhomcu‘nun 200 kilo çamurdan yaptığı 2,5 metrelik vazo Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a ikram edilecek. Vazonun Erdoğan’ın sevdiği turkuaz renkte olduğunu belirten Menemen Belediye Başkanvekili AKP’li Aydın Pehlivan şu biçimde konuştu:

“Çok beğendim, hayran kaldım. Cumhurbaşkanımızın en epey sevdiği ve tercih ettiği turkuaz renkte, yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda, kabartma Cumhurbaşkanı fosu altın varak olarak işlenmiş, şık bir eser. Yani bu yapıtın her ayrıntısı düşünülmüş ve itinayla hazırlanmış. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu biçimde bir armağan yakışır. Külliyemizin ihtişamına da yakışacak.”

Pehlivan, Ahmet Taşhomcu’nun bu yıl UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi’nde aday olarak gösterildiğini belirterek, “Kendisini destekliyoruz. Bu manada bizim gurur kaynağımız. Yeterli ki var” dedi.

El tekniği ile yaptı

Vazoyu yapmaya Erdoğan’ın 26 Kasım 2021’deki Menemen ziyaretinde karar verdiğini belirten Ahmet Taşhomcu ise şunları söylemiş oldu:

“Bu ziyaret kesinlikle kalıcı ve özgün bir yapıtla tamamlanmalıydı. Bu niyetimi Aydın Liderimle paylaştım. Akabinde işe koyuldum. Cumhurbaşkanlığı forsunu kalıpla değil büsbütün el tekniğiyle yaptım. Yaklaşık bir hafta boyunca sırf dekorunun üretimi sürdü. 200 kilogram çamur kullanarak vazoyu hazırladım ve evvel kendi halinde kurumaya bıraktım, kuruduktan daha sonra ise fırında bin 50 derecede pişirildi. Bir aylık bir müddetde yapıtımı bitirdim.”