AKP niye yüzde 30’un altına inmiyor?

ahmetbeyler

Active member
Cevabı verilemeyen soru şu.

AKP niye yüzde 30’un altına inmiyor?

Bu probleme baş yoranlar çeşitli münasebetlerle izah etmeye çalışıyor lakin hiç biri tatmin edici cevap veremiyor. hiç biri sıkıntıyı tam açıklamıyor.

Kimi; 20 yıllık iktidarın getirdiği alışkanlıktan kelam ediyor, bağımlılık yarattığından. Kimi; bir nesil Erdoğan’dan diğer başkan öteki parti görmedi ki diyor. Kimi; toplumsal yardımların rüşvet üzere dağıtıldığını bu sayede 10/11 milyon kişinin iktidara bağlandığını söylüyor. Kimi; din, iman elden masraf kaygısıyla diyor. Kimi; muhalefetin inanç vermediğini argüman ediyor. Kimi; iktidarın 20 yıl boyunca dağıttığı ranttın sebebi diyor. Kimi; 20 yıl boyunca iş bulmanın yolunun AKP’den geçtiği, bu sebeple minnet borcu olan milyonların bulunduğuna dikkat çekiyor.

Kimilerini çoğaltmak, listeyi uzatmam mümkün.

Kimi de beşerler gerçek fikirlerini söylemeye çekiniyor. Bu yüzden anketler hakikat sonuç vermiyor diyor. Ve ekliyorlar; sokak röportajı yapanların konut hapsine atıldığı, röportaj verenin de tutuklandığı ülkede kim konuşabilir ki?..

Haklılar valla…

Eski günleri bilenler diyor ki; Demirel olsaydı, Ecevit olsaydı halka bu büyük ekonomik buhranı yaşatan iktidarın başına gök kubbeyi yıkardı.

Yani muhalefet yetersiz!

Hayır değil. Lakin Türkiye eski demokrat Türkiye değil. Otokrat önder var. Totaliter idare var. Artırımları vermeyen, yüzde 54’e çıkan enflasyonu haber yapmayan medya var…

İtiraz edeceğinizi biliyorum. Toplumsal medya var diyeceksiniz. Hakikat da kent merkezinin merkezinde etkili!..

İktidarın oyu manalı düştü. (yüzde 50’den 30’a…) Lakin gereğince niye düşmediği konusunda konsensüs sağlanamayacağı belirli.

Muhalefetin iktidarı gereğince sarsmadığı konusunda görüş birliği var. örneğin CHP 3.5 ay evvel Mersin’de ‘Milletin sesi’ ismiyle miting düzenledi. İştirak hayli güzeldi. Bu birinci miting dediler. İkincisi gelmedi. Ne vakit yapılacağı, nerde olacağı belirli değil…

Milletin sesi Mersin’de kaldı. Yahut kısıldı!

Hata… tıpkı vakitte büyük hata… Miting sürecini başlatıyorsan devam edeceksin. Toplumun patlayacak atmosferine kanal olacaksın…

Olamadılar…

Yanılgı yalnızca bu mu?

Değil..
Sabah Halk TV’den yaptığımız niçin/sonuç programında Ozan ( Selek/Gündoğdu/Tezkan imzalı program her sabah sekizde başlıyor, on teğe kadar sürüyor. Haberleri veriyoruz, vermekle kalmıyoruz yorumluyoruz. Gazete manşetlerine, köşe müelliflerine bulaşıyoruz. Bekleriz. Bu parantez reklam üzere oldu denecek fakat değil, bilgi vermek için) muhalefetin diğer bir yanlışına dikkat çekti.

Ozan mealen söylemiş olduği şöyleki:

‘Dört potansiyel Cumhurbaşkanı adayıyla alana çıkmışlardı. Mansur, İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu. İktidar medyası kızıştırmak için de olsa bu insanların kelamlarına, faaliyetlerine yer veriyordu. Akşener ‘başbakan adayıyım’ diyerek çekildi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da CHP idaresi tarafınca bir biçimde gündemden düşürüldü. Yalnızca Kılıçdaroğlu kaldı’

Dedim ki, ekip 4/2/4 oynuyordu. Yani dört koldan ataktaydı. Sen diyorsun ki tek santrafora düştüler. Tek golcüye. Atak çizgisi zayıfladı.

Yeri gelmişti, Batshuayi meselai verecektim, diyecektim ki, Beşiktaş Avrupa standardında epey güzel futbolcu, epey düzgün golcü olan Batshuayi’yi aldı, tek santrafor yaptı. Fakat bu dönem formunda değildi. Gol yollarında zayıf kaldı. Beşiktaş’ın hali ortada. Tek santrafora bel bağlamamak lazım…

Demedim… Niçin mi?

Hem kelam uzamasın birebir vakitte troller kelamın tamamını çöpe atıp o kısmı cımbızlayıp Kılıçdaroğlu ile Batshuayi’yi kıyasladı yangını yapmasınlar diye.

Pazar günü altılı genel lider toplanıyor. Pazartesi günü alana altı santrafor alarak çıkmalılar. Üzümün çöpü, armudun sapı demenin vakti değil.

Faturası ağır olur…