AFAD: 23 yardım TIR’ı Ukrayna’ya ulaştı

ahmetbeyler

Active member
AFAD’dan yapılan açıklamada, Türk halkının gönderdiği yardımların, Ukrayna halkı ile bölgedeki Türk vatandaşlarına ulaştırılmaya devam edildiği bildirildi.

AFAD uyumunda, Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı, belediye, özel bölüm ve sivil toplum kuruluşlarının takviyesiyle hazırlanan ve 5’i bugün olmak üzere toplamda 23 insani yardım TIR’ının bölgeye ulaştığı,1 TIR’ın ise Ukrayna’ya ulaşmak üzere yolda olduğu bildirilen açıklamada, şu tabirlere yer verildi:

“Ukrayna halkına ve bölgedeki Türk vatandaşlarına gönderilen 23 insani yardım TIR’ında toplamda; 510 aile çadırı, 26 genel gaye çadırı, 4 bin 416 battaniye, 930 yatak, 680 yastık, çarşaf seti, 141 uyku tulumu, 50 bin 330 hijyen eseri, 51 bin 500 hijyen seti, 3 bin 536 besin kolisi, 16 bin 824 adet hijyen gereci ve bebek bezi, 307 bin 328 adet besin materyali ile ilaç ve sıhhat ekipmanları bulunuyor.

Ukrayna’da devam eden insani muhtaçlıkları belirlemek ve ülkemizden gönderilmekte olan yardımların uyumunu sağlamak üzere 11 kişiden oluşan AFAD insani yardım takımı, Ukrayna’nın Romanya hududu ile Moldova’da çalışmalarına devam ediyor. Ukrayna’da yaşanan gelişmeler kapsamında muhtaçlık sahiplerine yönelik sağlık hizmetleri yürütmek üzere ayrıyeten Sağlık Bakanlığı’ndan 3 araç ve 10 işçi, 4 Mart 2022 tarihinde Ukrayna- Romanya Siret noktasına (sınır kapısı) ulaştı ve çalışmalarına başladı.

AFAD– AB Sivil Muhafaza Düzeneği eşgüdümünde, AFAD Başkanlığı tarafınca sağlanan insani yardım materyallerini taşıyan 6 TIR’ın daha, yarın ülkemizden Ukrayna’nın Lviv kentine hareket etmesi planlanıyor.”