ABD Zımnî Servisi: En az 100 milyar dolarlık Covid yardım parası çalındı

celikci

Active member
ABD Zımnî Servisi: En az 100 milyar dolarlık Covid yardım parası çalındı
ABD Kapalı Servisi, yeni tip Covid-19 salgını niçiniyle işlerini kaybeden kişi ve işletmelere yardım için kurulan dayanak programlarından, en az 100 milyar dolar çalındığını deklare etti. Salgınla ilgili dolandırıcılıkları araştırmakla bakılırsavli Bilinmeyen Servis Koordinatörü Roy Dotson, yaptığı açıklamada, Saklı Servis’in takip ettiği olaylar, ABD Çalışma Bakanlığı ve Küçük İşletme Yönetiminden alınan datalar incelendiğinde, salgın yardımı kapsamında yapılan ödemelerde dolandırıcılık tespit edildiğini aktardı.

Roy Dotson, 3,4 trilyon dolarlık salgın dayanak programları kapsamında yapılan ödemelerin yaklaşık yüzde 3’ünde usulsüzlükler yapıldığını söylemiş oldu. Kelam konusu yüzdenin büyük kısmını işsizlik maaşı ödemelerinin oluşturduğu belirtilirken ABD Çalışma Bakanlığı, yaklaşık 87 milyar dolarlık işsizlik yardımının uygunsuz biçimde ödenmiş olabileceğini ve değerli kısmının dolandırıcılık olarak değerlendirilebileceğini deklare etti.

Kapalı Servisin işsizlik sigortası ve kredi dolandırıcılığı olaylarını araştırırken 1,2 milyar dolar paraya el koyduğu ve dolandırıcılıkla elde edilen 2,3 milyar dolarlık fonu geri verdiği açıklandı.

Salgın ödemelerindeki dolandırıcılıklara ait 900’den çok faal soruşturmanın devam ettiği ve şu ana kadar 100 kişinin tutuklandığı aktarıldı. (AA)

ALINTIDIR