41 yaşında golleriyle kadrosu sırtlıyor

Anje

Global Mod
Global Mod
Hentbol Erkekler Üstün Ligi’nde gayret eden Eskişehir Ormanspor’un oyun kurucusu Ramazan Döne, attığı gollerle grubunun doruğa tutunmasında hisse sahibi oldu.

Hentbola 10 yaşında memleketi Rize’nin İslampaşa Spor Kulübünde başlayan 41 yaşındaki atlet, sonrasındasında Ankara Çankaya Belediyespor ve Beşiktaş formalarını giydi.

Sağ oyun kurucu durumunda Eskişehir Ormanspor’da faal spor yaşantısını sürdüren iki çocuk babası Döne, bunun yanı sıra İstanbul Sultanbeyli’deki Ahmet Yener Ortaokulunda vücut eğitimi öğretmenliği yapıyor.

Kadroda kendinden yaşça küçük atletlere da tecrübesiyle yol gösteren Döne, takımın skor yükünü de sırtlıyor. Döne, ligde 2021-2022 döneminde 17 maçta rakip fileleri 134 kere havalandırdı. Eskişehir Ormanspor ligde attığı 476 golle 4’üncü, Ramazan Döne de 147 gol atan Antalyasporlu Ali Emre Babacan’dan daha sonra ikinci sırada bulunuyor.

Deneyimli hentbolcu Ramazan Döne, AA muhabirine, 1991 yılında başladığı hentbolda çeşitli yaş kümelerinde ulusal gruplarda 400’ün üzerinde maça çıktığını söylemiş oldu.

Mesleği boyunca fazla kulüp değişikliği yapmadığını belirten Döne, “İslampaşa’dan diğer 8 dönem Ankara’da Çankaya Belediyespor, 15 dönem da Beşiktaş’ta çaba ettim. Bu yıl da Eskişehir Ormanspor için ter döküyorum. Amaçları olan bir kadro olduğu için burayı tercih ettim. Gerçekten amaçlarımıza adım adım gidiyoruz. Hem ligde birebir vakitte Türkiye Kupası’ndaki hayallerimizi gerçekleştirmek için ilerliyoruz.” diye konuştu.

– “Çocuklara hentbolu aşılamak istiyorum”

Ramazan Döne, vücut eğitim öğretmeni olarak bakılırsav yaptığı Sultanbeyli’deki ortaokulun yöneticileri ve öğrencilerinin kendisine takviye verdiğini anlattı.

Okuldaki meslektaşlarının ve öğrencilerinin, maçlarını ekrandan izlediği bilgisini veren Döne, şu biçimde devam etti:

“Maçtan daha sonra okula gittiğimde devamlı müsabakayla ilgili yorumlar yapıyorlar. Benim için epey hoş bir his oluyor. Okulda vazifeye başladığımda adımı söylemiş olduğimde öğrencilere Google’da beni araştırmış. Bir daha sonraki hafta derse gittiğimde ‘Hocam senin görüntülerini seyrettim’ üzere biroldukça cümle kurdular. Hentbolu tanıtma ve çocuklara sevdirme manasında bu biçimde durumlar epeyce hoş oluyor. İstanbul’da hentbol branşında bir okul kadrosu çıkartmak istiyorum. Oradaki çocuklara hentbolu aşılamak istiyorum.”

Döne, arkadaşlarının takviyesiyle kadronun skor üretmesine katkı sağladığına değinerek, “Bu mevzuda grup arkadaşlarımın emeği fazlaca fazla. Onlar yardımıyla epey fazla gol atabiliyorum. Gol krallığını elde etmek isterim lakin illa ki gol hükümdarı olacağım diye bir gayem yok. Akışına bırakıyorum. Dönem sonunda ortaya çıkacak.” tabirlerini kullandı.

– “Kendimi fazlaca genç hissediyorum”

Döne, Eskişehir Ormanspor’daki genç oyuncularla daima konuştuğunu belirtti.

Onlarla irtibatından bahseden Döne, şunları kaydetti:

“Kendimden örnekler vererek tecrübelerimi gençlere aktarıyorum. Yetenekli ve başarılı çocuklar var. İnşallah onlar da bizim üzere üst liglerde, yurt haricinde, ulusal gruplarda oynayabilirler. Gençlerle oynamak ve onlara tecrübelerini aktarmak fazlaca hoşuma gidiyor. Gençlerin daima gerisindeyim. 41 yaşındayım ancak kendimi o yaşta hissetmiyorum. Kendimi fazlaca genç hissediyorum zira hentbolu seviyorum. Oynayabildiğim yere kadar oynayacağım. Hala oynamak istediğim için öteki bir hayat planım yok. Hentbol oynamayı bıraktıktan daha sonra antrenörlük ve yöneticilik yapabilirim lakin çabucak hemen daha erken. Bir iki yılım daha var.”

Deneyimli oyuncu, Hentbol Erkekler Üstün Ligi’nde kaliteli ekipler ve oyuncularını olmasına karşın yurt dışı sahnesine çıkıldığından, rakiplerle gayrette zorlanıldığını lisana getirdi.

Kulüplerin hentbola daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurgulayan Döne, “Bu sayede Avrupa’da muvaffakiyetler elde edebiliriz. Bu da ulusal grubun ve ligdeki kadroların başarılı olmasıyla sağlanacaktır. Bir gün milletlerarası arenalarda hem ulusal grup tıpkı vakitte kulüp ekipleriyle başarıyı yakalayacağımıza dair umudum var.” değerlendirmesini yaptı.