4 vilayette okullar tatil!

ahmetbeyler

Active member
Denizli

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava kurallarının insan sıhhati ve trafik güvenliği açısından risk oluşturduğu açıklandı.

Bu yüzden kent genelinde tüm düzeydeki okullarda yüz yüze eğitime 3 Mart perşembe günü orta verildiği kaydedildi.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanının yarın idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

Sinop

Sinop Valilikten yapılan açıklamada ise meteorolojik bilgilere bakılırsa kentte yarın kar yağışının tesirli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağış beklentisi niçiniyle tüm ilçelerde taşımalı eğitime 3 Mart perşembe günü orta verileceği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar üzere olumsuz durumlara karşı dikkati olmaları istendi.

Isparta

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte akşam saatlerinde başlayan kar yağışının sabaha kadar tesirini sürdüreceği bildirildi.

Hava sıcaklığının da gece saatlerinde eksi derecelere düşeceğinin açıklandıği açıklamada, “İl genelinde 3 Mart Perşembe günü Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kademe okullar, özel anaokulları, özel eğitim, rehabilitasyon merkezleri, çeşitli kurslar, motorlu şoför kursları, uygulama eğitim merkezleri, okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kursları faaliyetlerine bir gün mühletle orta verilmiştir.” denildi.

Ayrıyeten kamu kurum kuruluşlarında çalışan engelli ve gebe işçinin, idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da kar yağışı niçiniyle yüz yüze eğitime yarın orta verildiği bildirildi.

Vali Gökmen Çiçek, Twitter hesabından paylaştığı iletide, şu tabirleri kullandı:

“Afyonkarahisar’da devam eden ağır kar yağışı ve sabaha yanlışsız oluşacak buzlanma niçiniyle, tüm vilayet genelinde okullar bir gün mühletle tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerin, bir günlük kar tatilini kitap okuyarak geçirmesini istiyoruz.”