4 aydır elektriği kesik olan aileyi ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu: Nerede bu devlet?

DrEMEL

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bir arada Başkent’te dört aydır meskeninde elektrik olmayan Güllü Demir ve 3 çocuğunu, meskeninde ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, “Sosyal devlet, yani yoksulun, fukaranın yanında olan devlet, diyoruz. Nerede bu toplumsal devlet, nerede bu iktidar, nerede bu saray ve şürekası… Her birinin keyfi yerinde, lakin milletin kederi farklı. Anlamıyorlar” dedi. Konutunda elektriği olmayan Demir ise, “Ellerini, bizim çocuklarımıza uzatsın. Benim, bizim çocuklarımız karanlıkta duruyorsa ışık olsunlar. Karanlıktan çıkartıp bizlere ışık olsunlar. Bunaldık” diye konuştu.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile bir arada Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Güllü Demir ve çocuklarını ziyaret etti.

Evinde dört aydır elektrik olmayan ve 3 çocuğu ile birlikte yaşayan Demir’i meskeninde ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ziyaretin akabinde açıklama yaptı. Elektrik olmadığı için meskende doğal gazın da çalışmadığını söz eden Kılıçdaroğlu, “Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplumun vicdanının bir sesi olmalı. Haksızlığa bir ses vermeli toplum. Kâfi demeli” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu biçimde:

“3 EVLADI VAR”

• Dört aydır elektriği kesik olan bir ailemizi, kardeşimizi ziyaret ettik. 3 evladı var. İçeride biraz konuştuk. Beni duygulandıran, biraz da derinden üzen söylediğu, ‘Büyük oğlum, bugün 23 Nisan, bütün arkadaşları okula gidiyor, müzikler söylüyor, lakin benim oğlum ağladı evde’ diye. ‘Niye televizyonumuz yok, ışığımız yok’ diye.
“TOPLUMUN VİCDANINI AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUM”

• Eğer bu milletin bir kesim vicdanı var ise, elektriği kesilen 4 milyon abonenin hangi koşullarda yaşadığını bilmesi lazım. Vicdan dediğimiz şey epeyce kıymetlidir. Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplumun vicdanının bir sesi olmalı. Haksızlığa bir ses vermeli, toplum. Kâfi, demeli. Komşuluk münasebetlerimiz de fazlaca değerlidir. Komşu, ‘komşunun külüne muhtaçtır’ deriz. Haksızlık kavramı bizde fazlaca değerlidir. Haksızlığın karşısında susan dilsiz, şeytandır deriz.
“BİR KİŞİ BİLE SİZİN VİCDANINIZI RAHATSIZ ETMİYOR MU YA”

• bu biçimde bir tablo içerisinde iktidar sahiplerinin vicdanının köreldiğini görüyoruz. Onlar bu tabloyu görmüyorlar, bu biçimde bir tablodan onların haberleri bile yok. Saraylarda oturanlar, mütevazı konutlarında oturup aylarca elektriği kesilen insanlardan haberdar değiller. Ben bunu haberdar ettiğim, geniş kitlelere duyurduğum vakit, ‘efendim sayısı o kadar değil, sayısı bu kadar’ diyorlar. Bir kişi bile sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu ya… Bir kişi, bir kişi bile…
“NEREDE BU TOPLUMSAL DEVLET, NEREDE BU İKTİDAR, NEREDE BU SARAY VE ŞÜREKASI”

• İzledikleri siyasetler, bir avuç insanı varlıklı etmeye yönelik siyasetler. Beşli çeteye hizmet ediyorlar, vatandaşa değil. 3 evlada bir annenin, koskoca devlet, iktidar ya bu ailenin meselelerine eğilemez mi? Binlerce aile var bu biçimde. Anne diyor ki ‘ben çalışmak istiyorum ancak 3 evladım var, nasıl çalışacağım, 3’ü de küçük, kreşe versem, aldığım tüm aylık kreşe gidecek’ diyor. Ne olacak diyor pekala? Toplumsal devlet, yani yoksulun, fukaranın yanında olan devlet diyoruz. Nerede bu toplumsal devlet, nerede bu iktidar, nerede bu saray ve şürekası… Her birinin keyfi yerinde, ancak milletin kederi farklı. Anlamıyorlar.
“YA BİR ÇOCUK KARANLIKTA KALIR MI YA”

• İşin özeti; kardeşimize biraz sabret dedim fakat niçin sabret dediğimi, nasıl isyan ettiğini kendisi anlatır. Milletime şunu söylemek isterim; bu tertibi değiştireceğiz. Ben bu milletin ferasetine inanıyorum, güveniyorum. Bu milletin vicdanı var. Bu vicdan bunu kabul etmez. Bu kadar dramatik tabloları kabul etmez. İnşallah bunların tümünü lakin tümünü bir arada değişeceğiz. Bu memlekete huzuru, rahmeti getireceğiz. Bu memlekette hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. hiç bir çocuk karanlıkta kalmayacak. Bir çocuk karanlıkta kalır mı…”
“BENİM 3 ÇOCUĞUM SABIRLI OLAMAZ”

Dört aydır meskeninde elektrik olmayan Güllü Demir, “Bize, ‘sabredin susun’ diyorlar lakin biz sabredemeyiz. Benim 3 çocuğum sabırlı olamaz. Benim 3 çocuğumun süt içmesi gerekecek, o elektriğin yanması lazım, o doğal gazın yanması lazım. Benim çocuğumun ders yapması lazım. Elektrikte oturması gerekiyor. Ben tek adıma değil, benim üzere epey arkadaş var. Ben hepsinin sesi olmak istiyorum. Artık hükümetin de bizlere el uzatmasını istiyorum” dedi.

“HER ŞEY ATEŞ PAHASI”

Desteklerin kâfi olmadığına değinen Demir, “Eğer benim devletim, dışarıdan gelen Suriyeliye her şeyi yapıyorsa, benim milletime de yapması, koşması lazım. Herkese minimum fiyat veriyor, tamam; her şey ateş kıymeti. Bizim okula giden çocuklarımız var, konutumuzun muhtaçlıkları, kirası, doğal gazı var… Yetişemiyoruz, bir yerden veriliyorsa iki yerden alınıyor” diye konuştu.

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ KARANLIKTA DURUYORSA IŞIK OLSUNLAR”

Demir, hükümete “Artık ellerini bizlere uzatsınlar, dışarıdan gelenlere değil. Ellerini, bizim çocuklarımıza uzatsın. Benim, bizim çocuklarımız karanlıkta duruyorsa ışık olsunlar. Karanlıktan çıkartıp bizlere ışık olsunlar. Diğer hiç bir şey demek istemiyorum. Bunaldık yani” diyerek davet yaptı.

Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na da ziyaretleri için teşekkür etti.

“SİZİN YAŞADIĞINIZ DRAMI, AKSİLİKLERİ MİLYONLARCA EVLADIMIZ, ÇOCUĞUMUZ YAŞIYOR”

Demir’in konuşmasından daha sonra Kılıçdaroğlu, “Siz şu anda elektriği kesilen, doğal gazı kesilen milyonlar ismine konuşuyorsunuz. Sizin yaşadığınız dramı, bütün aksilikleri milyonlarca evladımız, milyonlarca çocuğumuz yaşıyor. Aslında bu tablo bizim hak etmediğimiz bir tablo. Bu tablonun düzelmesi için daima birlikte inşallah çaba edeceğiz ve düzelteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıyeten, “Çözüm var, tahlil olacak. Her ailenin gelir garantisi olacak. Her aile huzur ortasında yaşayacak. Her ailenin geliri olacak ve huzur ortasında yaşayacak” dedi.