4.5 aylık SMA hastası Aslı Çiçek’İn annesinden bildiri…

ahmetbeyler

Active member
Malatya’da çabucak hemen 2,5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulan 4,5 aylık Aslı Çiçek‘in ailesi, kızlarının tedavisi için gereken parayı yardımlar aracılığıyla toplamaya çalışıyor. Aslı Çiçek’in annesi Berrin Çiçek, “Kızım daha da hastalığa teslim olmadan sesini duyuralım” dedi.
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan Çiçek Ailesi’nin küçük kızları Aslı Çiçek’e, 2,5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi kondu. 4,5 aylık olan Aslı Çiçek bu hastalığa karşı gayret verirken ailesi ise valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aslı Çiçek için başlatılan yardım kampanyasında şu ana kadar, tedavi için gerekli paranın yalnızca yüzde 5’i toplanabildi.

“Kızım hastalığa teslim olmadan sesini duyuralım”

Aslı Çiçek’in annesi Berrin Çiçek, yayınladığı görüntüyle kızının SMA hastalığına karşı gen tedavisini alabilmesi için başlattıkları kampanyaya takviye istedi. Çiçek, “Aslı’ya maalesef 2,5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Biz, Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Söğüt köyünde yaşıyoruz. Kızımın yurt haricindeki gen tedavisini alabilmesi için valilik onaylı bir yardım kampanyası başlattık” dedi.

Kampanyanın hayli yavaş ilerlediğini belirten Çiçek, “Şu anda yüzde 5 düzeyinde. Aslı’nın sıhhatine kavuşabilmesi için bu ilacı en kısa vakitte alması gerekiyor. Evladımın sesini duyurmaya çalışan bir anneyim. Lütfen Aslı’nın sesini duyurmaya sizlerde vesile olun” diye konuştu.

Aslı’nın birkaç gündür yutkunma sorunu yaşadığını söyleyen Berrin Çiçek, “Kızım daha da hastalığa teslim olmadan sesini duyuralım” dedi.